Machinebouw

Machinebouw vormt een belangrijke kernactiviteit binnen Sotec. Sotec heeft vele machines ontworpen en gebouwd. Vaak zijn dit maatwerk oplossingen. Voorbeelden zijn o.a. poetsmachines, hulzenpersen, balenlossers, zaagmachines, tegelinspectie machines, tegel wisselsystemen, coil handling machines, transportsystemen en crushers.

 

Ook eigen standaardmachines zoals vulmachines, mengers en kneders en industriële verbranding- en drooginstallaties worden geproduceerd. Hierbij vormt de creativiteit van de engineeringsafdeling in combinatie met het vakmanschap van de uitvoering natuurlijk een cruciale twee-eenheid die leidt tot verassend goede, snelle,  niet te dure en toch functionele oplossingen.

 

Sotec heeft alle benodigde kennis om de machines professioneel te bouwen en bij haar opdrachtgevers te installeren, testen en in bedrijf te stellen.

 

Voordat een machine opgeleverd wordt, worden alle stappen doorlopen die tot het CE Keur leiden; een garantie voor de klanten dat hun machine aan alle eisen voldoet! Sotec heeft een uitgebreid machinepark: knippen, zetten, (CNC) draaien, boren, kotteren en frezen. Ook specialisaties zoals lasersnijden zijn beschikbaar.

 

Meer foto’s in onze fotogallery.